3. Party

ArcServe Office 365 Mail Backup Nasıl Alınır

ArcServe

Merhaba,

Bu yazımda sizlere ArcServe’ün 6.5 versiyonuyla birlikte ücretsiz olarak gelen Office 365 backup özelliğini hakkında bilgi veriyor olacağım.

Ürünü uzun süredir takip edenler için kat edilen yolun oldukça fazla olduğunu, her sürümle birlikte gelişen teknoloji ve yeniliklerin artığını söylemek lazım.

6.5 la birlikte gelen yenilikleri ait bilgiler kısaca

Ben bu testleri ArcServe Appliance üzerinde yapıcam Appliance ve UDP yazlımı arasında herhangi bir fark bulunmuyor farklılılar sadece lisanslama yöntemlerine bağlı olarak değişmekte.

Ben bu yazıyı hazırlarken ArcServe 6.5 Update 1 le gelecek yenilikler hakkında bir makale yayınladı başlıca gelecek yenilikleri aşapıdaki başlıklarda sıralaya biliriz.

6.5 update 1 ile aşağıdaki özellikler geliyor.

  • Multi-Thread to improve performance
    • In v6.5, 1 thread for each node. In v6.5 Update 1, 4 threads for each node, at mailboxes level. The performance increases at least 3 times.
  • Can use same office 365 account to create multiple Exchange Online nodes to backup different group of mailboxes separately

    Use the same account to protect more than one nodes

    Save cost.

    The nodes which are created in v6.5 use User ID as Node Name.

    The “Node Name” could not be modified once

  • Support Archive mailbox
  • Support In-Place Hold and Litigation Hold
    • The In-Place Hold and Litigation Hold are used to keep the mails for litigation, even though they are deleted. For more information about them, please refer to https://technet.microsoft.com/library/ff637980(v=exchg.150).aspx.
    • They are backed up as parts of mailbox. They don’t require additional license.
    • All of them are called “Recoverable Items” in UDP.
  • Support Public Folder

Hepinizin bildiği gibi Arcserve Web tabanlı erişim sağlanıyor Ip adresinden giriş yaptıktan sonra Resources > Add a Plan diyerek yenibir Job oluşturuyoruz.

Job’a bir isim veriyor ve Office 365 Exchange Online backup’ı seçiyoruz

Add Exchange Online Source’u seçerek daha önce eklememiş olduğumuz Office 365 Exchange Online mail adresinin giriş bilgilerini giriyoruz

Login olduktan sonra mailbox’ı aktif backup’ı job’ın içerisine ekliyoruz.

Normalde Datastore’larımızda ArcServe’ün dedup özelliği açıkken Office 365 mail’lerinin backuplarının alınacağı Datastore’lar için kapalı olması gerekmektedir bunun sebebi Office365’in global deduptication desteğinin olmamasıdır.

Dedup olmadan alınan office 365 yedeklerinizi isterseniz herhangi bir RPS altındaki deduplcation datastore replikasyonlarınızı yapabilir. Office 365 üzerindeki datalarınızı daha uzun ömürlü saklayabilirsiniz.

Normal bir Backup’ alımında nasıl planlar uyguluyorsanız Office 365 Exchange Online mailbackup’ını alırkende uygulaya bilirsiniz.

Job’ımız oluştu

Şimdi bu Job üzerinden bir test yapıcaz.

Manuel olarak çalıştırdığımız ve Job’ı ilk kez çalıştırdığımız için Full alıyoruz.

Çalıştırdıktan sonra takip etmek için Jobs>Jobs in Progress bölümünden job’un durumunu görebiirsini Details derseniz job’ın detaylarını görebilirsiniz.

Backup işlemi mailbox boyutunuza göre bir sürede tamamlanacaktır.

Backup alma işlemi böylelikle tammalanıyor.Şimdide restore işlemini deniyelim.Resources> All Nodes kısmından Job’a gelip mailbox’ ı seçerek Restore diyoruz

Açılan pencerede ilgili mailbox’ın hangi backup’ı üzerinden restore yapacağımızı soruyor benim bir adet backup’ım olduğu için mecburen onu seçiyorum.

Daha sonra seçmiş olduğumuz tarihte alınan bakup üzerinden hangi mail hesabı,folder yada item’ın dönüleceğini seçiyoruz.

Daha sonrasında mail’ın nereye dönüleceğini seçiyoruz.

Bu bölümde bazı seçeneceklerimiz bulunuyor bu mailboxtan restore yapacağımız objeyi farklı bir mailbox’a dönebiliriz.

Restore yapılacak obje üzerine yazılabilir yada aynı olanlar es geçilebilir.

Ben orjinal lokasyonuna restore yapma seçeneğini seçerek devam ediyorum.

Bu özellik sayesinde Office 365 mail’lerimizin yedeklerini alabilirsiniz.

Umaırm faydalı olmuştur.

Yazar Hakkında

Kerem Şuğle

Solution Architect

Leave a Comment